Здравейте, карам 146 1.6 боксер и не ми харесва рахода
извън градско с 1 резервоар минах 550 км а градско отива към 12-13 разход тва нормално ли е за тоя мотор.... Мерси предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
На колко оборота превключвате[нормално каране]?
Collapse
X
-
Колега, може ли да поясниш малко? Понеже не мога да ти уловя логиката.Първоначално публикувано от bilbo...Има се предвид отношението инерционен момент - въртящ момент, при добро съотношение колата само "мирише" горивото
При боксерите достигането на добър въртящ момент става при по високи обороти, просто заради разположението на цилиндрите
Кой инерционен момент имаш в предвид масовия или площния? :P
И каква е връзката между разположението на цилиндрите и характеристиката на въртящия момент.
Причина за различия в честотните характеристики на боксерите и други двигатели (например TS), мисля че е по-вероятно да се търси във фазите на газоразпределение.
По-долу две картинки, за да поясня какво имам в предвид.
Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet
Comment
-
Имам аз един въпрос...спорим с един авер по това.Ще дам пример.Ако караш по магистралата с 60,70 на 5-та има кола която в момента не можеш да я изпревариш...появява се такъв.....и въпроса е кое е по добре за колата(от към пазене на ДВГ и разход)1.ляв мигач натискаш педала до дупка и тя бавно ускорява докато набере и го задминеш предния.2.ръгаш 4-та с по малко газ на педала и след изпреварването 5-та...
Същото се отнася и при изкачване на Шипка(примерно)..и подобни ситуации...Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
-
Ако изкачваш шипка определено е по добре да дадеш 3-та даже, на колата нищо и няма.. На магистралата натискаш плавно както си на 5-та и тя си набира и си го надминаваш. А на 5-та няма смисъл да даваш докрай газта изведнъж, защото няма да набере по- бързо отколкото ако я натискаш плавно.Първоначално публикувано от miromitevИмам аз един въпрос...спорим с един авер по това.Ще дам пример.Ако караш по магистралата с 60,70 на 5-та има кола която в момента не можеш да я изпревариш...появява се такъв.....и въпроса е кое е по добре за колата(от към пазене на ДВГ и разход)1.ляв мигач натискаш педала до дупка и тя бавно ускорява докато набере и го задминеш предния.2.ръгаш 4-та с по малко газ на педала и след изпреварването 5-та...
Същото се отнася и при изкачване на Шипка(примерно)..и подобни ситуации...Lexus IS200
Comment
-
Така е, но въпроса е кое е по добре за ДВГ и за разхода на колата от към гориво?Първоначално публикувано от Mind_Control
Ако изкачваш шипка определено е по добре да дадеш 3-та даже, на колата нищо и няма.. На магистралата натискаш плавно както си на 5-та и тя си набира и си го надминаваш. А на 5-та няма смисъл да даваш докрай газта изведнъж, защото няма да набере по- бързо отколкото ако я натискаш плавно.Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
-
какво да се засягам, глупостиДа, при седалките си личи ( без да се засягаш ),
но цветовото съчетание е супер. Червеното стои много добре със сивото. Корите ти са станали екстра.
Верно си е заигравка. На мен ми се отлепи тавана от жегата и един ми иска 175 лв само за работа
направо лудница...
... и сега си я карам така с увиснал таван
ми няма как, принципно калъфите стават като балони, затова аз ги приших към седалките и стана пъти подробре. Иначе все едно гледаш човал за картофи нахлузен в/ъ седаката. Но няма как да е перфектно при положение, че тия дет ги шиха са били на по 4 водки преди да почнат работа
Да ти кажа ако се изпръска цялата пластмаса в черно ще стане много добре, ама вече няма кой да си играе ! ръчка на живота !
145, 1.7 16V
-----------------------

Comment
-
Да преминеш на по-ниска предавкаПървоначално публикувано от miromitevТака е, но въпроса е кое е по добре за ДВГ и за разхода на колата от към гориво?Първоначално публикувано от Mind_Control
Ако изкачваш шипка определено е по добре да дадеш 3-та даже, на колата нищо и няма.. На магистралата натискаш плавно както си на 5-та и тя си набира и си го надминаваш. А на 5-та няма смисъл да даваш докрай газта изведнъж, защото няма да набере по- бързо отколкото ако я натискаш плавно.
Когато караш на ниски обороти с много газ разходът също е доста голям, горенето в цилиндрите се доближава до детонационното, а и се товари и коляновият вал.
Най-малкото което е, че по правилник изпреварването се извършва по най-краткия път и за НАЙ-КРАТКО ВЪЗМОЖНО ВРЕМЕ, което пак навежда на мисълта, че е редно да си минеш на 4-та като бял човек
При турбинираните коли е малко по-различно - те разполагат в по-голям въртящ момент, което позволява по-бързото изнасяне и въобще благоприятства динамиката
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Ми то на никой не му харесва разхода на АлфатаПървоначално публикувано от BIzZkIt4oЗдравейте, карам 146 1.6 боксер и не ми харесва рахода
извън градско с 1 резервоар минах 550 км а градско отива към 12-13 разход тва нормално ли е за тоя мотор.... Мерси предварително
Има доста теми по тоя въпрос. Ползвай търсачката.
ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Оборотомера най-добре отговаря на тоя въпрос.Първоначално публикувано от miromitevИмам аз един въпрос...спорим с един авер по това.Ще дам пример.Ако караш по магистралата с 60,70 на 5-та има кола която в момента не можеш да я изпревариш...появява се такъв.....и въпроса е кое е по добре за колата(от към пазене на ДВГ и разход)1.ляв мигач натискаш педала до дупка и тя бавно ускорява докато набере и го задминеш предния.2.ръгаш 4-та с по малко газ на педала и след изпреварването 5-та...
Същото се отнася и при изкачване на Шипка(примерно)..и подобни ситуации...
При бензинките двете стрелки когато са в средата на 5-та е най-икономичен и най-добре се чувства там двигателя. При Дизелака в по ниските мисля е по-икономичен.
ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
ти си знаеш, но според мен и със сиво си е добре, това е стабилна цветова комбинация, казано професионалноПървоначално публикувано от ak47какво да се засягам, глупостиДа, при седалките си личи ( без да се засягаш ),
но цветовото съчетание е супер. Червеното стои много добре със сивото. Корите ти са станали екстра.
Верно си е заигравка. На мен ми се отлепи тавана от жегата и един ми иска 175 лв само за работа
направо лудница...
... и сега си я карам така с увиснал таван
ми няма как, принципно калъфите стават като балони, затова аз ги приших към седалките и стана пъти подробре. Иначе все едно гледаш човал за картофи нахлузен в/ъ седаката. Но няма как да е перфектно при положение, че тия дет ги шиха са били на по 4 водки преди да почнат работа
Да ти кажа ако се изпръска цялата пластмаса в черно ще стане много добре, ама вече няма кой да си играе ! ръчка на живота !

аз също искам да направя нещо такова по мойта, но ме мързи и ще си остана само с идеитеAlfaRomeo 145 1.3
Opel Astra 1.6 ecotec
Comment
-
Абе не е баш така - повярвай ми! Да твърдиш че при 4000 оборота колата е най- икономична си е...... ( няма да го казвам че ще се сърдиш като в темата в газовият раздел)Първоначално публикувано от Nasko_77Оборотомера най-добре отговаря на тоя въпрос.
При бензинките двете стрелки когато са в средата на 5-та е най-икономичен и най-добре се чувства там двигателя. При Дизелака в по ниските мисля е по-икономичен.
Някъде около 3000 +/- 200 оборота е перфектния баланс между "относително" бързо придвижване и разход, също и от към натоварване на двигателя. Но все пак всичко зависи от условията. Примерно на голямо изкачване аз си държя по високи обороти дори да се наложи да карам на по-ниска предавкаAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
карам джета и тва 4е 145цата вози като мерцедес в сравнение не мога да го повярвам ( не 4е сам се возил в 145 ама верно не си го представям ) не може хем по стабилна хем по комфортна (поне при тия 2 модела) ина4е в моита джета само климатика липсваПървоначално публикувано от charmarioАбе като се има предвид, че предната ми кола беше Фолксваген Джета - 145-цата ми вози като S-класа.
Какъв удар се чуваш при всяка дупка не е истина. Ама бах тия немци - вярвате ли ми, че тая Джета е на 22 години вече и не е мръднала - само на дясната предна врата е избила ръжда. Аз за това си ги уважавам Фауветата, ама дет се вика сега май нямат нищо общо с танковете къде правеха едно време. А едно не мога да си обясня - що са толкоз скръндзливи откъм екстри? Т'ва да намериш VW с клима си е направо находка, а да не говорим, че цената му се дига с 2 бона поради тази причина. Сори за офф-а къде се получи 
и бтв сменям на малко над 2000 оборота в града при тва на газ
по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
Comment

Comment